Terugblik GVAG bijeenkomst ‘Upcycle je GBI kennis!’

Donderdag 8 december vond de jaarlijkse GVAG-dag plaats in het Upcycle Centrum van Almere. We hadden vanuit de zaal uitzicht op alle bedrijvigheid van het Ambachtcentrum en ook in de zaal was van alles te zien door de circulaire inrichting; Lege wijnflessen aan het plafond, krukken van autovelgen en gouden letters aan de wand afkomstig van printplaatjes.

We hadden een bomvol programma met interessante sprekers. John Joosten, de nieuwe voorzitter van de GVAG, mocht het spits afbijten en stelde zich voor aan de leden. Daarna was het de beurt aan de leden zelf. Iedereen hield een pitch over zijn/haar werkzaamheden en eindigde met een vraag die zij graag beantwoord willen zien met GBI. Deze vragen gaan wij aankomende tijd met Antea Group bespreken. Na de vele online sessies, was het fijn om elkaar live te spreken en te horen waar iedereen zich mee bezig houdt. Er zijn verschillende afspraken tussen gemeenten onderling gepland om verder te praten over bepaalde onderwerpen. Het doel ‘inspiratie opdoen van andere gemeenten’ was hiermee zeker geslaagd.

Antea Group hield vervolgens 2 live demo’s over GBI. Adri Wiersma over de koppeling van GBI met de BGT en Arjan Wagemakers over het vernieuwde framework van GBImaps. Ontwikkelingen waar Antea Group afgelopen periode hard aan heeft gewerkt. Frank Leijsenaar deed een vooruitblik en vertelde wat er allemaal in 2023 op de GBI Roadmap staat en wat de rol van de GVAG hierin is. Antea Group publiceert binnenkort de Roadmap op hun website.

Op verzoek van de kerngroep stond ook een presentatie over Asset Management op het programma. Richard Maessen gaf aan de hand van verschillende projecten, 8 handreikingen om de eerste stappen richting Asset Management te zetten.

Henk Martens sloot de dag af met een prachtig verhaal (en rondleiding) over het Upcycle centrum; over de verschillende grondstoffen, de voorbeeldfunctie die ze in Nederland en het buitenland hebben en de kansen die ze startups bieden.

Wij willen iedereen bedanken voor de geslaagde dag! De presentaties staan op het forum van de GVAG.