John Joosten nieuwe voorzitter GVAG

Per 1 december is burgemeester John Joosten van Dinkelland de nieuwe voorzitter van de Gebruikersvereniging Antea Group (GVAG) en volgt hij Arco Hofland op. Het bestuur is ervan overtuigd dat John Joosten op een enthousiaste en inspirerende wijze leiding zal geven aan de GVAG. John Joosten gaat graag het gesprek aan met de leden van de GVAG.

John Joosten: ‘Het is goed om te zien dat er zoveel actieve leden zijn die zich inzetten voor goede beheersoftware waarmee gemeenten sturen op hun assets voor een leefbare openbare ruimte. Ik kijk ernaar uit om binnenkort de leden van de GVAG te ontmoeten.’

John Joosten is een bestuurder met ervaring in zowel de private als de publieke sector waaronder in de IT-sector. Zo was hij onder andere voor Philips verantwoordelijk voor de implementatie van een IT-systeem bij een grote bank. Sinds 2018 is John Joosten burgemeester van gemeente Dinkelland. Daarvoor was hij fractievoorzitter bij de Provinciale Staten van Overijssel en werkte hij bij het Ministerie van Economische Zaken. In zijn verdere loopbaan vervulde hij diverse leidinggevende functies in de sector communicatietechnologie. John Joosten is in 1959 geboren in Heerlen als zoon van een mijnwerker. Hij studeerde bedrijfskunde aan Nyenrode en woont op dit moment in Rheezerveen.

John Joosten volgt Arco Hofland, voormalig burgermeester van Rijssen-Holten op. De formele bekrachtiging door de leden gaat plaatsvinden in de jaarvergadering van de GVAG.  Arco Hofland is twee jaar voorzitter geweest en heeft zich met succes ingezet om de overgang naar GBI World te realiseren. Het bestuur van de GVAG wil Arco Hofland bedanken voor zijn optimistische, kritische en toegewijde werkwijze.

Over de GVAG

De Gebruikersvereniging Antea Group is de eerste onafhankelijke gebruikersvereniging voor informatiesystemen ten behoeve van het beheer van de openbare ruimte in Nederland. Met als doel een centrale rol te kunnen spelen bij het bevorderen, bewaken en borgen van de kwaliteit van de softwareproducten (GBI) tegen een acceptabele prijs/prestatieverhouding. De GVAG behartigt de belangen van alle GVAG leden en deelt kennis en ervaringen voor de ontwikkeling en voortgang van de software.