Solitaire heesters

Kies een forum om een nieuw onderwerp te starten.

Home Forums Themagroepen Data Solitaire heesters

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #12011 Reageer
  hbakker
  Deelnemer

  Één van onze groenbeheerders komt bij mij met de vraag of ik een nieuwe laag met Solitaire Heesters in een legenda van GBI6 wil toevoegen. De databron solitaire heesters is niet aanwezig in GBI6. Tegenwoordig laat ik alle beheerders die met een wijzigingsvoorstel aankomen, een initiatie-document aanmaken. Zodoende moeten ze (in overleg) goed nadenken wat ze precies willen. Deze beheerder omschrijft het zo:

  “In GBI (groen en spelen) staan onder meer lagen met data van bomen, beplanting, gras en
  speeltoestellen. Echter is er een beheergroep solitaire heesters die nergens past. De assets horen niet bij de bomen omdat het geen bomen zijn en ook niet als zodanig worden gecontroleerd bij de VTA-controles. Wel worden ze nu vaak door landmeters als boom ingemeten. De solitaire heesters passen ook niet in de laag cultuurbeplanting, omdat het puntobjecten betreft en geen vlakken. Bij enkele bomen die geen boom zijn maar solitaire heester staat in het opmerkingenveld ‘solitaire heester’. Deze punten kunnen dus al naar de nieuwe laag. In de toekomst willen we de plantvakken grondig op allerlei eigenschappen/paspoortvelden inventariseren, waarbij veel meer solitaire heesters worden toegevoegd.”

  Hoe is het beheer van solitaire heesters bij jou in de organisatie geborgd? Is een nieuwe GBI laag/tabel wel de juiste manier van inrichten? Of is er een betere manier te vinden? Ik hoor graag van jou ervaring.
  Bedankt.

  Groet,
  Hans Bakker
  gemeente Barneveld

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Solitaire heesters
Je informatie: