Projectgroepen IMBOR en GWSW

Kies een forum om een nieuw onderwerp te starten.

Home Forums Themagroepen Woordenboek Projectgroepen IMBOR en GWSW

Tags: 

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #3200 Reageer
  Niels Heijboer
  Gast

  De themagroep Woordenboek is het aanspreekpunt met betrekking tot standaardisering in de GVAG. De hele GBI-applicatie baseert dataopslag en -uitwisseling op het woordenboek. Belangrijke ontwikkelingen voor het woordenboek zijn GegevensWoordenboek Stedelijk Water (GWSW) en InformatieModel Beheer Openbare Ruimte (IMBOR). Voor de implementatie van GWSW is een projectgroep actief. Voor IMBOR wordt een projectgroep opgericht om de implementatie van IMBOR in het woordenboek te begeleiden. De stand van zaken bij de projectgroepen is als volgt:

  GWSW
  Het GWSW (GegevensWoordenboek Stedelijk Water) is ontwikkeld door Rioned en zorgt voor eenduidige registratie en gegevensuitwisselingen van objecten in het domein stedelijk water. Een projectgroep heeft de afgelopen 2 jaar de implementatie in het woordenboek van GBI begeleid. In de laatste versie van GBI is het GWSW versie 1.3. opgenomen. Momenteel wordt het implementatietraject door de projectgroep samen met Antea Group geëvalueerd. Het GWSW blijft de komende jaren doorontwikkelen. Bij de evaluatie wordt gekeken naar de rol van de projectgroep bij de implementatie van het doorontwikkelde GWSW. In de loop van oktober is de evaluatie gereed en is meer duidelijk over het vervolgt van de projectgroep GWSW.

  IMBOR
  Het CROW heeft het IMBOR (Informatie Model Beheer Openbare Ruimte) laten ontwikkelen. Met IMBOR wordt een eenduidige registratie en gegevensuitwisselingen voor alle disciplines van de openbare ruimte mogelijk. De onderdelen verhardingen en groen zijn beschikbaar voor implementatie. Andere onderdelen worden op dit moment ontwikkeld. IMBOR gaat in GBI geïmplementeerd worden. De implementatie wordt begeleid door een projectgroep van de GVAG, een gezamenlijk initiatief van de themagroepen Data en Woordenboek. Voor de projectgroep zoeken we enthousiaste leden om mee te denken. We zoeken een informatiearchitect, een gegevensbeheerder, groenbeheerder(s) en wegbeheerder(s).

  Is één deze projectgroepen iets voor jou? Stuur een mail naar: l.hof@gvag.nl

  #3695 Reageer
  Npunter
  Deelnemer

  Heb je het ook gehoord? IMBOR versie 1.2 wordt – door het CROW – vanaf 1 december 2018 gelanceerd. Lees alles over de IMBOR op de website van de CROW: https://www.crow.nl/thema-s/management-openbare-ruimte/imbor

  #3745 Reageer
  Niels Heijboer
  Gast

  Voor de projectgroep IMBOR zoeken we nog steeds leden. Meer info over de projectgroep staat in de topicstart. Hier staat ook hoe je je kan aanmelden.

  #4708 Reageer
  Frank Zwiers
  Gast

  Voor de leden die een wat beter beeld willen van de opgave van de projectgroep IMBOR hierbij wat schema’s die tijdens het laatste themagroep overleg Woordenboek zijn gepresenteerd.
  Hierbij is aangeduid hoe wij de positie van IMBOR in het huidige(vandaag) en toekomstig (morgen) gegevensbeheer zien en welke transitie daarvoor nodig.
  Huidig gegevensmodel (Vandaag)
  Toekomstig gegevensmodel (Morgen)

  #4746 Reageer
  Maarten Box
  Gast

  Hallo Frank,
  Kan ik de afbeeldingen van het huidige gegevensmodel en het toekomstige gegevensmodel ontvangen? Ik krijg ze niet geopend. Mijn e-mail adres is m.box@hellevoetsluis.nl.

  #5431 Reageer
  M.M. van Kapel
  Gast

  Voor het projectteam GWSW hebben wij verschillende aanmeldingen ontvangen. Voor dat dit projectteam van start gaat willen wij (themagroep Woordenboek) eerst inzichtelijk hebben wat we gaan doen met IMBOR. IMBOR en GWSW hebben namelijk raakvlakken met elkaar. Na de zomer wordt een informatiesessie georganiseerd voor IMBOR. Hierna zal duidelijk worden wanneer we weer verder gaan met GWSW. De projectteamleden worden persoonlijk op de hoogte gebracht door de communicatieadviseur van de GVAG.

  #5503 Reageer
  Linda Hof
  Sleutelbeheerder
7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Reageer op: Projectgroepen IMBOR en GWSW
Je informatie: