Mutatie melden via GBI online

Kies een forum om een nieuw onderwerp te starten.

Home Forums Overig Mutatie melden via GBI online

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #6246 Reageer
  Patrick Zwerink
  Bijdrager

  Hallo GBI-gebruikers,

  De gemeente Hengelo en externe partners maken gebruik van GBI-online, zowel binnen op de desktop als buiten op een mobiel device. De beheergegevens worden nu intensiever gebruikt en geraadpleegd.
  De gemeente Hengelo heeft een mutatieproces om de wijzigingen in de openbare ruimte te melden bij het team beheersystemen, zodat de mutatie in het beheersysteem wordt verwerkt. Echter het komt nog steeds voor dat de situatie buiten afwijkt van de gegevens in het beheersysteem.

  Nu heeft de gemeente Hengelo het idee om de mutaties te laten melden via GBI-online d.m.v. een soort mutatie laag inclusief een mutatiepaspoort. Waarmee de wijzigingen in GBI doorgegeven worden, en de terminologieën van GBI worden gebruikt.
  Dus niet: “heesters in gras wijzigen”.
  Maar
  “Heesters is gazon wijzigen”.
  Want in de soortenlijst komt gras niet voor maar gazon.

  Wie o wie heeft hiervoor al een oplossing.

  Mocht GBI hiervoor niet toereikend of niet gebruiksvriendelijk genoeg dan staan wij ook open voor andere oplossingen, bv. met ArcGis online.
  Voorwaarde is dat de data wel in GBI te raadplegen is en de mutaties verzoeken af te vinken zijn in GBI.

  Alvast bedankt voor de reacties.

  Met vriendelijke groet

  Patrick Zwerink

  #6513 Reageer
  Maartje
  Gast

  Hallo Patrick,
  Ik zie dit onderwerp nu pas, vandaar mijn late (en misschien al overbodige) reactie.
  Wij gebruiken in Dongen ook GBI Online om onder andere mutaties door de buitendienst door te geven. Ik denk dat je in het paspoort wel bijv 2 keuzelijstjes kunt zetten om de ‘was-wordt’ beheergroep/soort aan te kunnen geven.

  Deze mutaties worden gezien door onze landmeter en BGT-beheerder (ook middels GBI-online). Deze passen de BGT aan zodat de objecten weer in de juiste laag in GBI komen te staan dmv het pragmatisch koppelvlak.

  Het lastige bij ons is echter wel dat de mensen buiten niet altijd weten welke beheergroep het is. Als de heesters of bodembedekkers 1 of 2x per jaar als een blok geknipt worden, wil ik het in de laag blokhagen hebben nl, ivm het werkpakket dat eraan gehangen kan worden. En dat gaat nog wel eens mis.

  Groeten maartje

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: Mutatie melden via GBI online
Mijn informatie: