Invasieve Exoten in GBI registreren

Kies een forum om een nieuw onderwerp te starten.

Home Forums Overig Invasieve Exoten in GBI registreren

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #6046 Reageer
  WB_Enschede
  Deelnemer

  Invasieve Exoten zoals de Japanse Duizendknoop,Springbalsemien en Reuzenberenklauw hebben steeds meer onze aandacht. Onze aannemer in de buitenruimte heeft onlangs de bij ons bekende loacaties geinventariseerd en er is besloten dat we GBI willen gebruiken om grip te krijgen op de zaak.

  Als maatwerkoplossing hebben we nu een start met de registratie (puntobject) en de toekomstige monitoring. We staan nu aan het begin van het traject om meer grip te krijgen op de situatie. Er is een keuze gemaakt in wat we willen registreren en welke keuzelijsten er zijn. De spannende tijd breekt nu aan of we iets werkbaars gemaakt hebben.

  Het probleem van de invasie exoten zal vast in meer gemeenten spelen dan bij ons in Enschede dus misschien bied het inspiratie of is het zo herkenbaar dat het standaard in GBI zou kunnen aangeboden worden.

  Ik heb een paar bijlagen bijgevoegd met een indruk hoe wij het hebben.

  #6059 Reageer
  Nico Punter
  Gast
  #6086 Reageer
  Pieter Wiersma
  Gast

  Wij hebben ze ook al een poos in GBI staan. Onze aannemers gebruiken GBI Online om onze “exoten” te bestrijden.

  #6087 Reageer
  Pieter Wiersma
  Deelnemer

  Wij hebben ze ook al een poos in GBI staan. Onze aannemers gebruiken GBI Online om onze “exoten” te bestrijden.

  Bijlagen:
  #6098 Reageer
  Gem. Dronten Anna Kolodziej
  Gast

  Gemeente Dronten gaat ook Invasieve Exoten in GBI registreren. Object wordt echter een oppervlakte in plaats van een punt. Verder is ook wens om de bestrijdingen en eventuele groei te registreren. Het betekent dat we hoogstwaarschijnlijk de historische informatie (maatregel en inspectieresultaat) gaan vastleggen. De aannemers krijgen toegang tot Online.

  #6141 Reageer
  Marleen van Eert
  Gast

  Interessant onderwerp. Ook in gemeente ‘s-Hertogenbosch speelt dit en willen we iets aan deze registratie gaan doen. Als we dit gaan opnemen in GBI, dan gaan we sleutelen aan het datamodel. Gaat dit evt. problemen leveren met updates?

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Reageer op: Invasieve Exoten in GBI registreren
Je informatie: