- Dit onderwerp bevat 5 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 4 jaren geleden door
Marleen van Eert.
-
Invasieve Exoten zoals de Japanse Duizendknoop,Springbalsemien en Reuzenberenklauw hebben steeds meer onze aandacht. Onze aannemer in de buitenruimte heeft onlangs de bij ons bekende loacaties geinventariseerd en er is besloten dat we GBI willen gebruiken om grip te krijgen op de zaak.
Als maatwerkoplossing hebben we nu een start met de registratie (puntobject) en de toekomstige monitoring. We staan nu aan het begin van het traject om meer grip te krijgen op de situatie. Er is een keuze gemaakt in wat we willen registreren en welke keuzelijsten er zijn. De spannende tijd breekt nu aan of we iets werkbaars gemaakt hebben.
Het probleem van de invasie exoten zal vast in meer gemeenten spelen dan bij ons in Enschede dus misschien bied het inspiratie of is het zo herkenbaar dat het standaard in GBI zou kunnen aangeboden worden.
Ik heb een paar bijlagen bijgevoegd met een indruk hoe wij het hebben.
Nico PunterGast
Pieter WiersmaGast
Wij hebben ze ook al een poos in GBI staan. Onze aannemers gebruiken GBI Online om onze “exoten” te bestrijden.
Wij hebben ze ook al een poos in GBI staan. Onze aannemers gebruiken GBI Online om onze “exoten” te bestrijden.
Gem. Dronten Anna KolodziejGast
Gemeente Dronten gaat ook Invasieve Exoten in GBI registreren. Object wordt echter een oppervlakte in plaats van een punt. Verder is ook wens om de bestrijdingen en eventuele groei te registreren. Het betekent dat we hoogstwaarschijnlijk de historische informatie (maatregel en inspectieresultaat) gaan vastleggen. De aannemers krijgen toegang tot Online.
Marleen van EertGast
Interessant onderwerp. Ook in gemeente ‘s-Hertogenbosch speelt dit en willen we iets aan deze registratie gaan doen. Als we dit gaan opnemen in GBI, dan gaan we sleutelen aan het datamodel. Gaat dit evt. problemen leveren met updates?