Dekkende straatnamenkaart

Kies een forum om een nieuw onderwerp te starten.

Home Forums Overig Dekkende straatnamenkaart

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Joris Jan de Vries 5 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #5686 Reactie

  Patrick Zwerink
  Bijdrager

  Ik ben van plan om een vlak dekkende straatnaamkaart te maken van Hengelo waar elk stuk openbare ruimte is benoemd, objectgericht. Het idee is om met deze kaartlaag m.b.v. FME voor elk element de straatnaam automatisch periodiek te laten genereren.

  Wie o wie heeft ervaring met het maken van een straatnamenkaart?

  #5687 Reactie

  Menno van Kapel
  Bijdrager

  Het lijkt mij goed/verstandig dit in overleg met de BAG te doen. De BAG bepaald namelijk hoe bepaalde openbare ruimte heten en waar de overgang is/zou moeten zijn.
  Ik ben heel benieuwd naar het resultaat maar heb er (nog) geen ervaring mee.

  #5688 Reactie

  Herold Heetebrij [Antea Group]

  Ik weet dat de GEO-afdeling van de gemeente Rheden een dekkende stratennamenkaart heeft gemaakt. Volgens mij idd op basis van de BAG en percelen gerelateerd aan een bepaalde straat.

  De uitdaging is en blijft kruisingen: beheerobjecten zijn datatechnisch soms anders gerelateerd aan straten dan volgens de perceelgrenzen.

  Zorg ervoor dat de organisatie weet wie dan uiteindelijk bronhouder van deze kaart is en dat wijzigingen dus in deze kaart gedaan worden.

  Wel een zeer goed principe voor éénmalig inwinnen, meervoudig en uniform gebruik.

  #5711 Reactie

  Maartje

  Wij hebben ook een vlakdekkende openbareruimte kaart, gemaakt door GEO vanuit de BGT/BAG. In de versie 6.2.5 gebruikten wij die om de straatnamen automatisch in te vullen middels een geografische koppeling. In 2018 zijn we overgegaan naar versie 6.3.4 (inmiddels 6.3.5) en werken deze geografsche koppelingen niet meer. Nu wordt er weer gewoon gekozen uit een keuzelijst. Ik ben er nog niet uit of dit de juiste manier is eigenlijk, want nu kunnen we weer makkelijker fouten in sluipen.

  We liepen wel tegen enkele problemen aan, omdat niet alle beheerobjecten goed overweg konden met de straatnamankaart. Bijv, als er een groenstrook ligt tussen 2 wegen, wordt het straatnamenvlak aan 1 weg gekoppeld. Maar de lichtmasten staan langs beide wegen en moeten dus ook ieder aan hun eigen straat gekoppeld kunnen worden. Ook het updaten was een tijdrovend klusje bij ons.

  #5743 Reactie

  Joris Jan de Vries

  In de gemeente Haarlen is recentelijk gewerkt aan de Kernregistratie “openbare ruimte label”. Hierbij is een vlakdekkende dataset opgebouwd van alle openbare ruimte labels.

  Bron voor de opbouw is het vigerende analoge Massabesluit straatnamen en de in de BAG opgenomen besluiten Naamgeving.

  Doel van de kernregistratie is uiteindelijk volledige integratie in de BAG. Het BAG-model is hierop toegerust. (Ditzelfde geldt ook voor de afbakening van de wijk-en buurtindeling).

  Na integratie kan de toekomstige afbakening en naamgeving worden opgenomen op de plantopo laag. Dit gerelateerd aan de WABO-processen.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: Dekkende straatnamenkaart
Mijn informatie: