BBV richtlijnen en GBI

Kies een forum om een nieuw onderwerp te starten.

Home Forums Themagroepen Apps en kennis BBV richtlijnen en GBI

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #1746 Reageer
  Marc de Jong
  Gast

  De BBV richtlijnen voor vervangingen zijn gewijzigd. De themagroep Apps wil dit meenemen in uitbreiding van de huidige GBI apps. Welke afschrijvingstermijnen en rekenrente hanteer je in jouw gemeente?

  #1747 Reageer
  Herman Wiss
  Gast

  zinvolle uitbreiding.
  Belangrijk is dat het na de doorrekening van het huidige apps komt. Ik zie graag een onderscheid tussen Dagelijks Onderhoud (exploitatie), Groot Onderhoud (via voorziening) en Vervangingsmaatregelen (kapitaliseren). Dit is dan een mooie app richting de Financiering. Zinvolle uitbreiding van GBI.

  #1748 Reageer
  Wim Groeneweg
  Gast

  Interessant om te merken hoe deze themagroepen nadenkt hoe we dit forum actiever kunnen maken. Het is natuurlijk een belangrijk middel voor onze onderlinge interactie in onze gebruikersvereninging! Dank en doe mee!!

  #3199 Reageer
  Niels Heijboer
  Gast

  Mooie uitbreiding dat ook de wijze van financiering wordt meegenomen. Hier worden de investering geactiveerd en afgeboekt in 1 jaar. De financiering gaat uit van het ideaalcomplex. De komende jaren worden de kapitaalslasten snel minder doordat de afschrijvingstermijn van historische investeringen de komende jaren ten einde loopt.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: BBV richtlijnen en GBI
Mijn informatie: