Afkoppelen

Kies een forum om een nieuw onderwerp te starten.

Home Forums Themagroepen Data Afkoppelen

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #5854 Reageer
  j.hiddink
  Deelnemer

  Vanaf ca. 10 jaar geleden hebben we van de gemeente Rheden van elk project bijgehouden wat afgekoppeld is. Dit hebben we m.b.v. autocad in getekend met dak- en verhardingsvlakken (afgekoppeld / niet aangesloten) en met lijnen waar het naar toe gaat (bijvoorbeeld een rioolvoorziening). Daarnaast hebben we in excel een bestand bijgehouden met de overige gegevens bijv. een registratienummer tussen autocad en excel. Onlangs in 2018 hebben we de vlakken in GBI geplaatst zonder lijnen of punten met onderstaande resultaat (zie bijlage).
  Nu worden de dakvlakken rechtstreeks in GBI verwerkt met als onderlegger de BGT. De afgekoppelde verhardingsvlakken worden in veel gevallen eerst nog in autocad bewerkt/verwerkt. Vervolgens wordt het dxf-bestand als volglaag in GBI gezet en overgehaald in afkoppelen. Data zul je zelf nog handmatig moeten verrijken. Door het onderwerp afkoppelen in GBI te plaatsen heb je een overzicht van wat er afgekoppeld is in je eigen gemeente en door het te delen via een viewer kan de burger of een andere (externe) collega zien wat er daadwerkelijk afgekoppeld is en in welk jaar.

  Bijlagen:
  #5860 Reageer
  Wilma
  Gast

  Interessant. Ook wij zijn hier mee bezig. We hebben wel ideeen maar moeten eerst nog met onze cad-leverancier in overleg. Als ik hier meer over kan vertellen, dan plaats ik het hier. Wij zijn in elk geval voornemens om niet alles in het GBI op te nemen, maar wel slim gebruik te maken van de verschillende databases die we als organisatie hebben.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: Afkoppelen
Mijn informatie: