D. van Grieken
Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
D. van Grieken
DeelnemerHierbij de presentatie die ik heb gegeven over deelreparaties opnemen in GBI.
D. van Grieken
DeelnemerDit is de link hoe het zou moeten zijn volgens het GSWS. Wij hebben er maar enkele en deze staan nu nog in de laag rioolputten. Vooral belangrijk welke data jij nodig hebt voor beheer. Het paspoort van putten leent zich er bij ons goed voor omdat deze vrij beperkt is en je er eventueel een pdf aan kan koppelen.
D. van Grieken
DeelnemerOPROEP
Het gebruik van GBIonline en het online werken ermee groeit.
Los van de tool is het goed online werken ook afhankelijk van bijv.:
– op welk device (samsung, apple, etc.),
– met welk besturingssysteem (Android versie x, IOSx, etc.),
– en welke browser (Chrome, Safari, FireFox, etc.)En als je GBIonline op je eigen locatie (zogeheten ‘on premise’) hebt geïnstalleerd, komen ook daar zaken bij kijken als; IIS versie, processer/geheugen kracht, etc.).
Met het projectteam Wishes voeren we functionele verbeteringen door aan GBIonline, maar willen we ook in genoemde zaken een optimale lijn vinden. Hiervoor is het goed om te weten waar in praktijk veel mee gewerkt wordt, jullie input is hierbij zeer gewenst.
Heb je GBIonline draaien en gebruik je het? Dan vragen wij je om bovenstaande informatie met ons te delen.
Alvast bedankt namens de werkgroep!
D. van Grieken
DeelnemerHoi Demas,
Dat is een specifiek selectie op basis van een paspoortveld. Specifiek omdat ik een aantal maatregelen heb gebundeld omdat het anders erg onoverzichtelijk wordt. Als het goed is zal ik bij de volgende vakbroeders bijeenkomst van riolering nog een keer vertellen over d rioolreparatie zoals wij dat hebben opgezet.
Mvg,
Daan
D. van Grieken
DeelnemerHmm, ging iets fout met de bijlage maar krijg ze nu ook niet meer weg..
D. van Grieken
DeelnemerHoi Michelle,
Wij hebben dit gedaan voor zowel rioolreparaties en voor klein onderhoud aan wegen. Voor beide hebben we een aparte laag aangemaakt met een erg simpel paspoort. Heb schermafbeeldingen toegevoegd van beide. Voor rioolreparaties werken we er nu 2 jaar mee en vind het zelf erg prettig. Aannemer hoeft in online alleen een vinkje te zetten, datum wordt automatisch gevuld en hij kan eventueel nog een opmerking toevoegen.
Mocht je meer info willen kan je altijd bellen.
-
Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 6 maanden geleden door
D. van Grieken.
D. van Grieken
DeelnemerVorige week zijn we weer bij elkaar gekomen om de verbetering die zijn doorgevoerd in de rioolkaart en riooltekenen door te spreken. Hierbij was er voor mij toch weer een verwonder momentje:
Het is mogelijk een het logo van je gemeente vast in te stellen zodat deze standaard op een pdf export komt te staan. Tot heden was ik iedere keer deze handmatig erop aan het zetten. Om dit in te stellen ga je naar Instellingen>Projectinstellingen>PDF export.
Klinkt allemaal vrij logisch achteraf maar je moet het maar weten!
D. van Grieken
DeelnemerOp verzoek hierbij een voorbeeld kaart die gegenereerd met de GBI rioolkaart. Zit nog een foutje in waardoor de b.o.b’s van noordelijke riolen niet goed zichtbaar zijn maar dit is bekend bij de ontwikkelaar. Het aanmaken om deze lay-out te krijgen moet echter nog wel gebeuren via de export functie bij kaart-tab. Ook hier wordt aan gewerkt:).
Kaart uiteraard nog mooier/uitgebreider en duidelijker maar hiermee heb je toch een werkbare kaart voor de aannemer.
Bijlagen:
D. van Grieken
DeelnemerGoedemiddag vakgenoten,
Nadat ik de presentatie gedaan heb begin dat jaar zijn wij hier doorgegeven met de uitvoering van het eerst bestek waarin de aannemer heeft gewerkt met GBI online in plaats van riooltekeningen. Het was even wennen maar het resultaat mag er zijn. Hierover zal ik, als het goed is, ook meer vertellen tijdens de volgende vakbroeder bijeenkomst.
Daarnaast ben ik verder doorgegaan met het verder uitwerken van de documenten om de reparatie gegevens vanuit Excel te kunnen verwerken in GBI. In heb inmiddels een FME script, de omschrijving voor de opzet van de datavelden een format om gegevens in te kunnen lezen en een handleiding.
Nu mijn vraag:
Is er iemand die interesse heeft om ook deze werkwijze te proberen en samen met mij wil kijken of de documenten werkbaar zijn en waar mogelijk nog verbeterd kunnen worden?Wat is er nodig:
– De mogelijkheid om het FME script te kunnen (laten) draaien met de juiste toegang tot de database.(hier gebeurt dit door afdeling GEO)
– De mogelijkheid om velden aan te kunnen maken in de database van GBI.
– De gemeente moet werken met GBI online.
– Wat tijd geduld om zaken werkende te krijgen, ook is het werk in uitvoering dus er zullen vast zaken verbeterd moeten worden.Mvg,
Daan
D. van Grieken
DeelnemerJa had ook nog een filmpje proberen te maken van het resultaat in GBI maar dat is te groot om op het forum te zetten.
-
Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 6 maanden geleden door
-
AuteurBerichten