Uitnodiging: Vakbijeenkomst verlichting en GBI (webinar)

De GVAG hecht veel waarde aan de mogelijkheid voor haar leden om kennis en ervaringen met betrekking tot het gebruik van GBI te delen.  Daarom organiseert de GVAG in samenwerking met diverse gemeenten en Antea Group regelmatig bijeenkomsten. De GVAG nodigt je graag uit voor de vakbijeenkomst verlichting en GBI.

Data gedreven werken aan de openbare verlichting in Dronten
Gemeenten verzamelen steeds meer data over de leefomgeving om hiermee waardevolle inzichten te krijgen over het gebruik ervan. Met deze inzichten kunnen zij hun beleid meer baseren op data en beter sturen op het beheer en onderhoud van haar assets in deze leefomgeving. De gemeente Dronten heeft hierin samen met Antea Group en KPN een concrete stap gezet door real time data met behulp van de KPN Data Services Hub (DSH) op een veilige manier uit te wisselen met GBI.

Als eerste case is hierin een koppeling gelegd tussen GBI en Signify. Dankzij deze koppeling is handmatig overtypen van data niet meer nodig en is de actuele, betrouwbare data van ruim 2.600 armaturen altijd real time in GBI  beschikbaar via de DSH. Daarnaast is een dashboard gemaakt, waarin real time de verbruiksdata van de armaturen wordt getoond. De gemeente Dronten wilde hiermee inzicht krijgen in het effect van de verschillende dimregimes op energiebesparingen en hiermee direct het nut van de vervangingsinvesteringen aan het college beter onderbouwen.

De eerste cases met openbare verlichting zijn succesvol verlopen. Dronten heeft hiermee een schaalbare methode in huis die de potentie van real time data ten volste benut en staat op het punt meer databronnen aan te sluiten, waarmee ze een volgende stap zetten om de leefomgeving gezonder en beter te maken. Alois Michielsen van de gemeente Dronten én Roel Hoekstra en Arjan Wagemakers van Antea Group vertellen je graag hier meer over.
Uiteraard is er na de presentatie ruimte om vragen te stellen en jullie eerste ervaringen op dit vlak met elkaar te delen.    

Hebben we je nieuwsgierig gemaaktDan zien we je graag op 7 april (09.00 / 10.30 uur)! We maken gebruik van Teams. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar l.hof@gvag.nl