Uitnodiging: Webinar Riolering en GBI

De GVAG hecht veel waarde aan de mogelijkheid voor haar leden om kennis en ervaringen met betrekking tot het gebruik van GBI te delen.  Daarom organiseert de GVAG in samenwerking met diverse gemeenten en Antea Group regelmatig bijeenkomsten. De themagroep Stimuleren gebruik nodigt je graag uit voor de webinar ‘Riolering’. De volgende onderwerpen worden tijdens de webinar gepresenteerd:

Rioolreparaties in GBI (Daan van Grieken)

De gemeente Valkenswaard is in 2018 begonnen om rioolreparaties in GBI te verwerken. Dit om de gegevens via GBIonline te kunnen ontsluiten voor de aannemer en reparaties goed te kunnen registeren. Omdat er destijds nog geen oplossing naar wens was binnen GBI is er zelf een oplossing bedacht. Daan van Grieken neemt jullie mee in het proces en geeft zijn ervaringen met de uitvoering.  

Ribx export maken vanuit GBI (Demas Poldervaart)

Tijdens de webinar willen we uitleggen én laten zien hoe een RibX export te maken ter voorbereiding van een rioolinspectie. Het is vrij eenvoudig, maar je moet het maar even weten!

Het RibX bestand is een uitwisselingsformaat voor heen- en terugbestanden tussen gemeenten en bedrijven. In het RibX bestand staan alle basisgegevens en de geometrie van de geselecteerde strengen.

Het werken met een RibX bestand zorgt ervoor dat er, tijdens het inspecteren én het inlezen, minder fouten worden gemaakt.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Dan zien we je graag op 1 september (10.00 / 12.00 uur)! We maken gebruik van Teams. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar l.hof@gvag.nl