Spelen en GBI

15 november vond de eerste vakbijeenkomst voor Spelen plaats bij de gemeente Rheden. Met 17 GVAG leden hebben we veel kennis over spelen en GBI met elkaar gedeeld.

Jan Kip heeft vol trots en passie laten zien hoe hij de speelvoorzieningen van de gemeente Rheden in GBI heeft staan. Jan is verantwoordelijk voor alles wat met spelen te maken heeft binnen de gemeente. 15 jaar geleden is hij begonnen om spelen in GBI te zetten. Door de jaren heen is dit steeds meer uitgebreid. Hij heeft zijn paspoort op maat gemaakt, de inspecties staan in GBI, een viewer is beschikbaar voor bewoners en zijn hele team werkt met elkaar samen om de data goed bij te houden. Jan wil dat zijn data actueel is, dit vraagt om een goede samenwerking en discipline. Een voorbeeld die Jan geeft is dat hij zijn werkdag altijd begint met het opstarten van GBI, mutaties kan hij dan a la minuut verwerken.

Johan van Heugten, adviseur van Antea Group heeft vervolgens laten zien welke mogelijkheden er nog meer zijn voor Spelen in GBI. Bijvoorbeeld hoe je de standaardkosten voor een planning kunt berekenen en welke informatie je kunt gebruiken als verantwoording voor het bestuur. Berekeningen die veel gebruikt worden door groenbeheerders en wegbeheerders, maar nog weinig voor het beheer van speelvoorzieningen.

Met veel enthousiasme is de dag verlopen en aan de hand van de vragen en discussies wordt alweer nagedacht over een vervolgbijeenkomst. De presentaties van de vakbijeenkomst staan op het forum van de GVAG.

Wil je ook deelnemen aan één van de vakbijeenkomsten, houd dan de website van de GVAG in de gaten en meld je tijdig aan.