Flexibel GBI

Binnen de themagroep Apps is flexibilisering van GBI één van de speerpunten geweest voor 2017. Vanuit verschillende klanten werd deze wens al vaker uitgesproken en aan het begin van het jaar is gestart met een verkenning van op welke wijze GBI flexibeler gemaakt kan worden. De verkenning heeft veel ideeën opgeleverd. In de loop van het jaar zijn er steeds meer ideeën bijgekomen en deze zijn door Antea Group opgepakt om verder uit te werken. Flexibiliteit op het gebied van rekenen, het Woordenboek, Assetmanagement of de Kennisbank zijn enkele voorbeelden (zie afbeelding) die het afgelopen jaar zijn behandeld.

Tijdens de laatste vergadering van de themagroep hebben Arjan Wagemakers en Nico Punter, beide werkzaam bij Antea Group, een demo gegeven van een flexibele Kennis- en Appsbank. Leden van de themagroep Apps kregen een eerste indruk over de look & feel. Het eerste schetsontwerp werd positief ontvangen met een rapportcijfer van een 7.5. De demo en discussie met de themagroep heeft voldoende inbreng opgeleverd om dit verder te ontwikkelen.

Een mooi voorbeeld van samenwerken en samen ontwikkelen om nog beter aan te sluiten bij klant specifieke wensen. In 2018 wordt de flexibilisering van GBI verder uitgewerkt. Mocht je hierover mee willen praten of wensen hebben, deel deze op het forum of via GBIservices.