Vacature: Themagroepleden Woordenboek

De themagroepen vormen het inhoudelijke platform van de GVAG, waarbinnen de ontwikkelingen en verbeteringen rond het gebruik van GBI worden besproken. Voor 2018 is de themagroep Woordenboek op zoek naar een nieuwe themagroepleden.

Het woordenboek is het informatiemodel, het gestandaardiseerde ‘magazijn’ waar de hele GBI-applicatie haar dataopslag en –uitwisseling op baseert. Om te komen tot uniforme terminologie wordt afgestemd met landelijke platforms, zoals Rioned en CROW en andere themagroepen.

Actuele ontwikkelingen voor het woordenboek zijn GegevensWoordenboek Stedelijk Water (GWSW) en InformatieModel Beheer Openbare Ruimte (IMBOR). Daarbij is de implementatie van IMBOR de belangrijkste ontwikkeling in het woordenboek voor dit jaar.

Lijkt het jou interessant en wil jij een bijdrage leveren aan het verder standaardiseren en koppelen van databronnen? Wil jij meedenken om nog slimmer gebruik te kunnen maken van bestaande data? Reageer dan naar l.hof@gvag.nl