Excursie bestuur van de GVAG

De themagroepen vormen het inhoudelijke platform van de GVAG en staat onder leiding van het bestuur. Het bestuur zit jaarlijks meerdere keren bij elkaar om op strategisch niveau de gebruikersvereniging in goede banen te leiden. Daarnaast gaat het bestuur ieder jaar op excursie om zich te oriënteren in innovatieve projecten, te leren van beheerervaringen van andere organisaties en overheden, maar natuurlijk ook om elkaar te ontmoeten.

Peter Leferink heeft dit jaar een mooi programma gemaakt in Twente, een regio waar GBI overigens goed vertegenwoordigd is. De dag begon met een bezoek aan Aquaponics Almelo. Aquaponics is een mini kringloop waarin viskweek en groenteteelt samenkomen. Deze manier van viskweek wordt gerealiseerd op de locatie van het AOC, waar de leerlingen kunnen ervaren en leren van een nieuwe aquacultuur.

In een busje is het bestuur doorgereden naar de Doorbraak, een nieuwe beek in Twente met een lengte van 13 kilometer. Een omvangrijk project op het gebied van ruimtelijke ordening, landbouw, milieu en recreatie. De doorbraak zorgt voor een extra afvoermogelijkheid voor water waardoor de veiligheid van een groot gebied is vergroot, is goed voor bepaalde plant- en diersoorten én zorgt voor een verbeterde kwaliteit van het water in de regio.

Na een presentatie en een wandeling door het gebied stond het volgende onderdeel van de dag gepland. Met een golfkar heeft het bestuur een rondleiding gekregen gericht op het beheer bij de Universiteit Twente. De Universiteit heeft gekozen voor een A-kwaliteit, de uitstraling hiervan zorgt ervoor dat studenten het ook schoon en netjes achterlaten.
De dag is afgesloten met de passie van Peter, koken! Door middel van een korte masterclass heeft het bestuur zijn eigen eten grotendeels zelf klaargemaakt in het restaurant ‘het Seminar’.

Reactie Wim Groeneweg (voorzitter van de GVAG): ‘Ik heb een aantal themagroepen bezocht en ik zie zowel bij deze themagroepen als bij het bestuur veel betrokkenheid en enthousiasme. Met een dag zoals vandaag ervaar ik veel collegialiteit en vriendschap. Tijdens de excursie hebben wij verschillende situaties en voorbeelden gezien hoe lastig het soms is om bepaalde projecten/werkzaamheden te organiseren maar gelijk ook mooi is om te doen. Voorbeelden waarbij wij ons beheersysteem nu of in de toekomst voor kunnen gebruiken!’