GBIdag 2017

Het thema ‘GBI Binnenstebuiten’ zorgde ook dit jaar weer voor een zeer geslaagde GBIdag. Antea Group zag driehonderd klanten en partners op een traditioneel stralende donderdag 16 maart 2017 naar de ReeHorst in Ede komen om te ontdekken hoe GBI nu precies de vragen van vandaag en morgen aanpakt.

Almere: durf te vragen

Jaap Meindersma van de gemeente Almere schetste op boeiende wijze een aantal dilemma’s die voor hem het werk als stadsbeheerder zo boeiend maken. In de voetsporen van Ir Lely pleitte hij voor de combinatie van ‘groot denken’ en ‘kleine voorbeelden’. Beheerders mogen, net als stedenbouwkundigen, best een mening hebben over zaken buiten hun directe vakgebied. Tegelijk bestaat het werk uit talrijke maatwerk oplossingen samen met burgers. Dus enerzijds de vakkennis: #zoishetgoedwantzodoenwehetaljaren en tegelijk #durftevragen.

Staatsbosbeheer: blijf nieuwsgierig

Marieke Schatteleijn van Staatsbosbeheer ging in op de ontwikkelingen van SBB van binnen naar buiten. De oorsprong lag in het bestrijden van zandverstuivingen, een ernstige dreiging toentertijd, en het leveren van hout voor onder andere de mijnbouw. Nu ligt de focus op de 3 B’s: Beheren, Beschermen en Beleven. Een zeer herkenbaar verhaal voor de aanwezige gemeenten. Zeker de toename van het contact met andere partijen en gebruikers. Ook haar advies was om nieuwsgierig te blijven naar de beweegredenen van gebruikers en deze te mobiliseren.

GBI binnenstebuiten

Nico Punter en Iepe Soet namen ons mee in de ontwikkelingen van GBI. Versie 6.3 heeft veel nieuwe toepassingen en koppelingen mogelijk gemaakt. In een breed scala aan parallelsessies werd GBI verder binnenstebuiten gekeerd.

GVAG: award beste GBI gemeente

Ook de GVAG, de gebruikersvereniging van GBI, was prominent aanwezig. De communicatie met de leden, bijvoorbeeld door het internetforum en de nieuwsbrief, krijgt veel aandacht. De award voor beste GBI-gemeente ging naar de gemeente Echt-Susteren.

 

Een inspirerende dag, waar Antea Group met volle tevredenheid op terug mag kijken.

Nieuwsgierig naar meer? Kijk hier voor foto’s en meer over deze dag.

Meer informatie: Theus van den Broek, theus.vandenbroek@anteagroup.com.