Vakgenoten leren van elkaar

Tijdens de vakbroederbijeenkomst Groenbeheer en GBI

Op een – voor de tijd van het jaar – uitzonderlijk tropische dag liep de raadszaal van de gemeente Dronten langzaam maar zeker vol met leden van de GVAG. Ondanks dit mooie weer was er een hele goede opkomst, ruim 40 personen. Na eerst een broodje en wat fruit genuttigd te hebben, maakten de aanwezigen zich op voor de vakbroederbijeenkomst Groenbeheer en GBI georganiseerd door de leden van de GVAG in samenwerking met adviseurs van de AnteaGroup. Het doel van de dag is dat vakgenoten elkaar ontmoeten, hun kennis omtrent het dagelijkse gebruik van GBI vergroten en ervaringen met elkaar kunnen delen.

Bram Brouwers opende – in zijn rol als bestuurslid van de GVAG – de bijeenkomst en benadrukte het belang van elkaar leren kennen en ervaringen uitwisselen. Vervolgens gaf hij het woord aan Jouke de Jong van de gemeente Dronten. Jouke vertelde over de aanpak van de boomveiligheid controle in zijn, relatief jonge en groene, gemeente. Hij laat met behulp van zijn collega’s Natasja van der Hoeff en Freek van de Graaf zien hoe zij GBI inzetten bij BVC / VTA. Het is voor de aanwezigen een heel herkenbaar proces en al snel ontstaat een levendige discussie onder de aanwezigen, waarbij onderling ervaringen en ideeën worden uitgewisseld.

vakbroederbijeenkomst-groen-1

Na de pauze is het woord aan Gerrit Taal van de gemeente Noordoostpolder. Hij vertelt over Burgerparticipatie en dan met name hoe zij als gemeente dit proces ingevoerd hebben in GBI. De gemeente Noordoostpolder doet heel veel projecten op het gebied van burgerparticipatie en voor hen werkt het erg goed om dit in GBI vast te leggen. Gerrit schetst heel duidelijk hoe zij dat hebben aangepakt. Niet alle gemeenten bleken op dit onderwerp al even ver te zijn als de gemeente Noordoostpolder, maar daarmee was deze presentatie dan ook een mooie inspiratie voor anderen. Dit bleek ook wel uit de vragen die na afloop van het verhaal van Gerrit gesteld werden.

vakbroederbijeenkomst-groen

De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje waarbij de aanwezigen ook nog even konden napraten over de bijeenkomst. Iedereen was het erover eens dat het een interessante en zinvolle middag was die zeker ook op dit vakgebied voor herhaling vatbaar is.

De GVAG hecht veel waarde aan de mogelijkheid voor haar leden om kennis en ervaringen met betrekking tot het gebruik van GBI te kunnen delen en daarom ondersteunt en faciliteert zij dit soort bijeenkomsten. Naast een vakbroederbijeenkomst Groenbeheer staat er voor het najaar weer een vakbroederbijeenkomst Riolering op het programma. Meer informatie volgt via de site en nieuwsbrief van de GVAG. 

Presentaties

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de presentaties van de middag in Dronten, deze zijn hieronder te downloaden.

Presentatie gemeente Dronten boomveiligheidscontrole en GBI

Presentatie gemeente Noordoostpolder Burgerinitiatieven in GBI