Vakbroederbijeenkomst Riolering inspireert

Op dinsdagmiddag 10 november stond de eerste vakbroederbijeenkomst Riolering van de GVAG gepland. Voor deze middag togen alle deelnemers naar het mooie Friesland waar de gemeente de Fryske Marren Gastheer was. Er wachtte de deelnemers in Joure een prachtige raadzaal waar de middag begonnen werd met kennismakingsgesprekken, koffie, thee en een broodje.

De opkomst was groot, in totaal waren er 29 vakbroeders aanwezig die na het welkomstwoord van dagvoorzitter Niels Heijboer naar de inhoudelijke en inspirerende presentatie van Theo Weidenaar van de gemeente de Fryske Marren luisterden. Na het verhaal van Theo vertelden Jakob Louw en Leo Bloedjes van de gemeente Almere hoe zij in de praktijk GBI inzetten om zo efficiënt mogelijk te werken. Beide presentaties zaten vol nuttige tips en ideeën. Tot slot gaf de gemeente Dronten nog een praktijkvoorbeeld van hoe zij GBI op een hele doeltreffende manier inzetten bij de dagelijkse werkzaamheden.

Al met al was het een inspirerende middag waarbij vakbroeders onderling in de gelegenheid werden gesteld om informatie met elkaar uit te wisselen, tips en trucs te delen en ook om de samenwerking op te zoeken. Na afloop werd in elk geval uniform de wens uitgesproken om deze bijeenkomst een vervolg te geven. De GVAG heeft aangegeven hierin te zullen faciliteren en zal daarom binnenkort alle vakbroeders informeren over de vervolgstappen. De beide presentaties van de middag zijn inmiddels rondgestuurd onder de vakbroeders, maar zijn ook op te vragen bij Liesbeth Mingardo, communicatieadviseur bij de GVAG, via l.mingardo@gvag.nl.