Strategie Conferentie GBI 2015

De GVAG en Antea Group hebben op een 2-daagse strategieconferentie samen de koers uitgezet voor de doorontwikkeling van de beheersoftware GBI.
De wereld kennen en dan beter maken
De conferentie vond plaats op 30 september en 1 oktober 2015. Belangrijk uitgangspunt: je moet de wereld kennen voor je haar gaat verbeteren. Daarom vond op dag 1 een gedegen verkenning plaats. Op dag 2 konden hieruit 3 ontwikkelsporen gedestilleerd worden. De GVAG en Antea Group gaan deze sporen verder uitwerken tot een jaarplan.

Gedegen verkenning speelveld
De voorzitters van de Themagroepen Data, Apps, Woordenboek en Innovatie schetsten de wereld rond beheer en GBI vanuit het perspectief van de gebruikers. Alliantie-expert Maarten Königs schetste de transities die we zien in de samenwerking tussen overheid en burger: we zijn ‘lost in transition’ en hoe komen we daaruit? Samenwerkingspsychologe Sandra Schruijer legde kritisch de vinger op hoe we samenwerken: ‘We houden onszelf graag voor de gek. We denken rationeel te zijn, maar vergeten dat we ook nog mens zijn met alle emoties van dien’ Jochem Mollema nam, als informatiemanager, de groep mee in de puzzel hoe GBI past in het totale plaatje van gemeentelijke programma’s en applicaties.

Drie ontwikkelsporen
Dit mondde uit in drie ontwikkelsporen voor GBI de komende periode:

  • Vervolmaken van GBI 6; afmaken en opschonen conform oorspronkelijke belofte;
  • Doorontwikkelen van GBI 6; naar de nieuwe beheervragen binnen het spoorboekje;
  • Verkennen van de nieuwe wereld; van Big-Data en ontsluiten naar de burger.

Vanzelfsprekend trekken de GVAG en Antea Group  hierin samen op.

Meer leest u in het herfstnummer van  GBInieuws dat eind oktober verschijnt.

Meer informatie: Iepe Soet, iepe.soet@anteagroup.com