Groen in GBI
Home › Forums › Vakbijeenkomsten › Groen in GBI
- Dit onderwerp bevat 11 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 5 jaren, 7 maanden geleden door
Wilma.
-
AuteurBerichten
-
Hanno de Hoog
DeelnemerOp dinsdag 13 sept 2016 hebben we de 1e vakbroedersbijeenkomst Groen gehad met als onderwerpen;
# Boomveiligheidscontrole en GBI
# Burgerparticipatie en groenbeheer.Welke onderwerp(en) zou u graag aan bod willen hebben bij een volgende Vakbroedersbijeenkomst Groen?
Hanno de Hoog
DeelnemerWat zouden jullie vinden van een bijeenkomst waar als onderwerp aan de orde komt;
Het maken van een groenbegroting in GBI 6.3?Waar lopen jullie tegen aan bij het maken van een groenbegroting?
Tips?Menno van Kapel
DeelnemerHet lijkt mij zeer nuttig en bruikbaar om zo’n vakbroederbijeenkomst te organiseren. Ik zal er zeker zijn
Maarten Box
GastHoe maak je het maken van een groenbegroting interactief. Begin 2018 hebben we op basis van een aanbesteding een duidelijke lijst van eenheidsprijzen die een burger begrijpt. Toezichthouders selecteren op basis van drie kwaliteitsmeetlatten vakken die voor een snoeibeurt, inboet of vervanging in aanmerking komen.
Het programma maakt direct in een wolkje zichtbaar wat de kosten zijn voor het geselecteerde gebied. Een selectieverzameling telt alle “wolkjes” op en je ziet meteen of je binnen het budget blijft.
Lukt het niet? Dan ga je samen op basis van een interactieve app en de kwaliteitsmeetlatten schrappen. Het proces is geschikt voor in de organisatie en in samenwerking met burgers. Af en toe kijkt het bestuur en het MT mee om de ontwikkelingen in de besteding van het groenbudget te volgen.
Nog nooit is een beheerprogramma zo leuk geweest!!!!
Een heidense softwareklus? Of is GBI (eventueel in combinatie met andere software) al zover dat we dit volgend jaar zouden kunnen doen.Menno van Kapel
DeelnemerNu er een datum ‘geprikt’ is voor een vakbroederbijeenkomst (groen) is het misschien leuk om de vraag te stellen (misschien overbodig) wat wil de GBI gebruiker nu graag zien en of bespreken op de vakbroederbijeenkomst.
Hierboven is i.i.g al 1 vraag gesteld.
Wat zouden wij als GBI professionals nog meer willen!
Wat moet er verbeterd worden aan het woordenboek/apps/data(model)/software/appsbank.
Welke innovaties zien jullie voor de toekomst?Ik ben benieuwd naar jullie reacties en natuurlijk naar de bijeenkomst van de vakbroeders en vakzusters.
Menno van Kapel
DeelnemerHoe staat de groenbeheerder/gegevensbeheerder van het groen areaal tegenover de standaardisering van het IMBOR.
https://www.crow.nl/thema-s/management-openbare-ruimte/imbor/project-imborMaartje
GastWaar ik nu tegenaan loop is hoe de werkpakketten/maatregelpakketten gekoppeld zijn aan de domeinwaarden. Ik wil dit op de standaard manier doen, dus niet elke maatregel aanpassen, om te voorkomen dat er fouten in komen, maar ook om makkelijker te kunnen vergelijken op landelijk niveau.
Misschien weet ik er nog niet genoeg van, maar ik wil graag de kaartvlakken vanuit de BGT zo ingedeeld hebben dat de beheermaatregelen leidend zijn. Dus als een vak jaarlijks 2x rondom gesnoeid wordt is het als blokhaag ingetekend in de BGT.
Ik heb problemen met de Heesters/botanische rozen. Bij de maatregelen staat dat deze 1x per 4 jaar worden gesnoeid. In veel gevallen is dit niet juist en worden ze jaarlijks gesnoeid. De berekeningen (capaciteitsberekening, cyclisch plannen, etc) kloppen daardoor dus niet. hoe kan dit worden opgelost?Linda Hof
SleutelbeheerderPresentatie Boomveiligheid, Marco Angelone, BUCH gemeenten.
Menno van Kapel
DeelnemerAls ik de presentatie zie is het een leuke bijeenkomst geweest met goede brainstorm mogelijkheden.
Jammer dat ik er niet bij kon zijn.
Ik ben benieuwd naar de ervaringen van de bezoekers van de vakbroederbijeenkomst groen.Linda Hof
SleutelbeheerderVragen deelnemers door Johan van Heugten
markhazeleger
DeelnemerPresentatie Bosbeheer in GBI Gemeente Rheden
Bijlagen:
Wilma
GastJammer dat ik er niet bij aanwezig kon zijn. Had de onderwerpen ook gemist.
BVC is eerder behandeld (2016) maar dus nu weer, maar zag dat het vooral over boomgroepen ging.Bosbeheer hebben wij al enkele jaren in het GBI zitten. Wij werken daarmee ook met een planning en de bosbeheerder gaat om de zoveel tijd alle gebieden af om aan te geven wat er moet gebeuren.
We hebben tijdens een dag van de bosbouwers gestaan samen met een andere gemeenten om bekendheid te geven aan het GBI en de mogelijkheden om een en ander te registreren. Daarbij heeft er toen ook een artikel in het GBInieuws gestaan.Wij hebben als gemeente een paspoort van de bomen gericht op het normenhandboek bomen. Dit paspoort is zeer uitgebreid. Dit naar aanleiding van de wens van de boombeheerder. Ook zijn er meerdere rekenregels in opgenomen voor de BVC-‘er, zodat hij minder fouten kan maken, maar ook dat er velden verplicht worden bij bepaalde waarden.
-
AuteurBerichten