Projectteam Wishes: Paspoorten

Kies een forum om een nieuw onderwerp te starten.

Home Forums Projectteam Wishes Projectteam Wishes: Paspoorten

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
 • Auteur
  Berichten
 • #5174 Reageer
  Linda Hof
  Gast

  Het projectteam Wishes is in volle gang. Mooie discussies en gebruikerservaringen worden met elkaar gedeeld. De uitkomsten worden op het forum gezet.

  Soms zijn er ook verwondermomenten en handige tips bij die we graag willen delen met andere GBI gebruikers.

   

  Projectteamleden:

  Alois Michielsen, gemeente Dronten

  Jacob Bijker, de Fryske Marren

  Menno v. Kapel, gemeente Schiedam

  Marko v.d. Wetering, gemeente Meppel

  Nico Punter , Bouwmeester GBI, AG

  Linda Hof, Communicatieadviseur GVAG

  Sietze Soet, Productmanager DQ

  Ardjan van Nuland, Productmanager DQ

   

  #5175 Reageer
  Nico Punter
  Gast

  Als je als gebruiker een inspectie(regel), planning(sregel) of onderhoudsboekje(regel) wilt toevoegen, dan heb je de autorisatie ‘Volledig muteren’ nodig i.p.v. ‘Administratief muteren’ nodig op de databron.

  #5176 Reageer
  Marko v.d. Wetering
  Gast

  GBI wordt door veel verschillende doelgroepen gebruikt en melden hun Wishes bij GBIservices. Hier zitten ook bedrijven bij die ons verwonderen en op ideeën brengen. Bijvoorbeeld dat GBI ook voor dakinspecties en rattenbetonblokken wordt gebruikt.

  #5177 Reageer
  Nico Punter
  Gast

  https://trello.com/b/CcZQiKvZ

  Nieuwsgierig naar de prioritering van het projectteam? Kijk op bovenstaande link.

  #5178 Reageer
  Jacob Bijker
  Gast

  Om paspoortveldjes heel dicht tegen elkaar aan te zetten kun je deze velden verplaatsen met de pijltjestoets. Goed voor het paspoortgebruik op de tablet-pc

  #5223 Reageer
  Menno van Kapel
  Deelnemer

  In de Trello lijst komen (rode) balkjes voor (bijvoorbeeld: (15)Paspoort opslaan) Wat betekend dit? Is dit de voortgang van de ontwikkeling?

  #5226 Reageer
  Linda Hof
  Sleutelbeheerder

  Dit artikel stond in de nieuwsbrief van april over het projectteam:

  Projectteam Wishes: Paspoorten

  #5227 Reageer
  ardjan
  Deelnemer

  Vandaag een leuke review-sessie gehad na de eerste sprint.
  Bijgevoegd de presentatie.

  Het Trello-bord is bijgewerkt: https://trello.com/b/CcZQiKvZ
  Alle items met een groen label zijn afgerond.


  @Menno
  : De onderdelen met een rood label moesten we in vorige sessie nader bespreken. Dat hebben we gedaan, dus die labels heb ik er weer afgehaald.

  #5241 Reageer
  Menno van Kapel
  Deelnemer

  De review sessie was erg leuk en de resultaten zijn zeer positief. Leuk om aan de ontwikkeling van GBI/GeoVisia te werken.


  @Ardjan
  , Dank voor de uitleg over de labels.

  Op naar de volgende review sessie.

  #5284 Reageer
  Wilma
  Gast

  Waarom wordt een item vanuit de lijst van “in scope” terug geplaatst naar “hoog” Is deze call dan niet snel genoeg op te lossen, of is er iemand die dan toch vind dat dit niet daarin thuis hoort.
  Ik verwacht dat “in scope” betekend dat dit meegenomen wordt. Dat de andere zijn geprioriteerd en waarvan nog niet zeker is dat deze meegenomen gaat worden.

  #5290 Reageer
  Nico Punter
  Gast

  Items worden ingeschat (door de bouwer) op punten. In de gereserveerde bouw-tijd worden 80 punten opgepakt.

  Het projectteam heeft geprioriteerd en de (hoog geprioriteerde) items geselecteerd die in de scope (en daarmee de 80 punten) passen. Die betreffende sessie start met alle hoog geprioriteerde items (> 80 punten) en eindigt met items die in de scope komen (80 punten). Zo kan het dus zijn dat er 1 of meerdere – tijdens die sessie – van In Scope naar Hoog gaan.

  Voldoende duidelijk?

  #5312 Reageer
  Jacob Bijker
  Gast

  De zichtbaarheid van bepaalde knoppen in GBI 6.3 is weer anders dan in de voorgaande GBI 6.2. en GeoVisia 5.6. Persoonlijk hield ik wel van geactiveerde knoppen die een andere kleur krijgen in plaats van een iets andere grijswaarde.

  Bij Instellingen / Gebruikersinstellingen / Stijl en Scherminstellingen kun je kiezen voor een veelvoud aan Ribbon bar Stijlen. Standaard staat die meestal op ‘DevExpress Style’ Persoonlijk vind ik de ‘Office 2010 black’ heel fijn omdat de actieve knoppen daar in Geel worden weer gegeven. Probeer het maar eens.

  #5313 Reageer
  Ardjan van Nuland
  Gast

  Vandaag de acceptatiesessie gehad van het eerste onderwerp: Verbeteren Paspoort.
  Van de 9 punten hebben we er 8 kunnen bouwen binnen drie sprints.
  Vandaag heeft de projectgroep 6 punten direct kunnen accepteren, door zelf achter de knoppen plaats te nemen en de software aan de tand te voelen. Over de laatste 2 punten zijn opmerkingen gemaakt en die worden komende dagen opgelost door het ontwikkelteam.

  Al met al een ontzettend nuttige (en intensieve) samenwerking! We hebben erg mooie resultaten geboekt, die voor veel GBI-gebruikers zinvol zijn. Op naar het volgende onderwerp!

  #5352 Reageer
  Marko
  Gast

  Mooie ervaring met PG-Wishes. Hier gaat het dan echt om de directe invloed van de gvag! Wishes geprioriteerd, sommige zelfs naar de bugs verwezen. Meegedacht over hoe een verbetering dan zou moeten werken. Positief kritisch naar de oplossingen gekeken. En dat alles in zeer korte tijd. Kop en staart ca 2 maand.
  Iedereen die wel eens zit te mopperen op de werking van GBI – PAK JE KANS – meldt je aan voor een van de volgende sessies Wishes. Kijkje in de keuken, leren van andere gebruikers en rechtstreeks invloed op verbetering die daadwerkelijk worden gerealiseerd. Aanrader!

  #5753 Reageer
  Menno van Kapel
  Deelnemer

  Als je tijdens je mutatie activiteiten de <TAB> toets gebruikt kun je wel eens tegen ‘vreemde’ verspringingen binnen het paspoort aanlopen.
  Dit is te verhelpen door aan de applicatiebeheerder van GBI te vragen of hij/zij in het paspoortontwerp de index velden oplopend te nummeren naar de volgorde zoals de gebruiker deze wenst. Hierdoor kan de gebruiker met de <TAB> toets van veld naar veld ‘springen’ zodat deze op een voor de gebruiker prettige en logische manier de paspoorten kan invullen. Zo houden we gelukkige gebruikers 😉

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
Reageer op: Projectteam Wishes: Paspoorten
Je informatie: