GBI-BGT, groen parkeervak?

Kies een forum om een nieuw onderwerp te starten.

Home Forums Themagroepen Data GBI-BGT, groen parkeervak?

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #5068 Reageer

  Dit is een hoe doen jullie dit vraag.
  Bij het afstemmen van vlakken in GBI en BGT kom je in de praktijk situaties tegen waarin je een keuze moet maken. Dit onderwerp is bedoeld om van elkaar te leren. De ene gemeente is al (bijna) klaar, de ander moet misschien nog beginnen. Meppel is op dit moment bezig met het wegwerken van de uitval, koppeling is nog niet aangezet.

  Hoe doe je dat met ‘groene’ parkeervakken in BGT/IMGeo en GBI. Zowel groen als wegen wil hier iets van vinden. Functie parkeren moet ook in beeld zijn. Qua groen moet je soms maaien afhankelijk van gebruiksdruk. In Meppel hebben we voorlopig een pragmatische keuze gemaakt in type: kunststof vakken worden als groen geregistreerd, grastegels van verharding worden als verharding geregistreerd. Maar eigenlijk wil je het vak in beide kunnen beheren. Van andere gemeente begreep ik al dat je in BGT+ iets kan regelen hiervoor. Zie bijlage voor de 2 typen groene parkeervakken.
  Maar:

  Hoe doen jullie dat? Ervaringen? Overwegingen?

  #5140 Reageer
  Wilma
  Gast

  Wij hebben grasbetonstenen/-tegels bij wegvakonderdelen zitten.
  De kunststofmatten, of andere mogelijkheden die er zijn voor parkeren, daar hebben we gewoon een vlak gras. Dit is wel een apart vlak in de kaart, aangezien dit in het GBI de klantwaarde gras in kunststofmatten krijgt. Inderdaad ben je dan het parkeervlak kwijt, dus niet meer in zichtelijk. Aan de andere kant, bij ons vraagt die verkeerskundige niet naar die informatie. Als dat wel zo zou zijn, zou ik de grasvlakken met deze klantwaarde eruit filteren.

  Hopelijk kun je hier wat mee.
  Succes!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: Reactie #5140 in GBI-BGT, groen parkeervak?
Mijn informatie: