GVAG blij met toekomstbestendige doorontwikkeling GBI World

Beste GBI gebruiker en GVAG lid,

Wat was het weer fijn om velen van jullie weer te zien en te spreken op de GBIdag. Goed om elkaar weer te ontmoeten! En wat een enthousiasme en mooie berichten over de ontwikkelingen van GBI. Op de GBIdag hoorden we van diverse sprekers het belang van een beheersysteem dat klaar is voor de opgaven, technieken, data en standaarden van vandaag én morgen. Want oude technieken en oplossingen raken verouderd. Als vereniging staan wij voor de belangen van onze GBI gebruikers, nu én in de toekomst. Daarom hebben we veel vertrouwen in GBI World. We merkten dat de inbreng van GVAG leden waardevol was (en blijft) bij tal van functionaliteiten die met GBI World zijn gerealiseerd en verbeteringen die zijn doorgevoerd ten opzichte van vorige versies. Verheugend ook om te merken dat steeds meer van onze leden de update naar GBI World maken.

Uiteraard hebben we daarover intensief contact met Antea Group. Daarom zijn we blij met de toekomstbestendige koers van GBI en de realisatie van GBI World. Antea Group biedt daarmee continuïteit voor de GBI gebruikers en perspectief voor de toekomst. In het kader van continuïteit is zojuist bekend geworden dat Antea Group, net zoals met GBI World, ook het volledige beheer en onderhoud van GBI 6 in eigen beheer gaat nemen. Dit betekent dat per 01-01-2023 de samenwerking met voormalig bouwpartner DataQuint wordt beëindigd. 

Als GVAG bestuur zijn we verheugd over de duidelijkheid die dit biedt. We staan volmondig achter de keuze om het GBI beheersysteem toekomstbestendig te maken met de koers naar GBI World, het smart asset platform. Tegelijkertijd beseffen we ook dat niet elke gemeente nu al de update naar dit nieuwe platform kan of wil maken. Daarom vinden we het erg belangrijk dat alle huidige GBI 6 gebruikers hun huidige licenties onbeperkt kunnen blijven gebruiken. Ook brengt Antea Group eind dit jaar nog een update op de 6 versie uit. Natuurlijk kunnen alle gebruikers en dus ook de GVAG leden voor al hun vragen en support terecht bij de GBI Servicedesk van Antea Group.

Vanuit de GVAG zijn we blij met de duidelijkheid die dit biedt voor GBI gebruikers. De belangen van ons als gebruikers zijn hiermee geborgd, zowel voor GBI World gebruikers, als voor GBI 6 versies, alsmede voor toekomstige versies van GBI. Vanuit onze positie zijn wij tevreden met deze duidelijkheid en blijven wij ons inzetten voor GBI, die gemeenten en organisaties optimaal ondersteunt in de toekomstige beheeropgaven.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze mail? Neem dan gerust contact op met de bestuursadviseur van de GVAG; Berto Smit  b.smit@gvag.nl

Met vriendelijke groet,

Arco Hofland

Voorzitter GVAG